fbpx

Halland på tallriken i restaurang ÄNG

På restaurang ÄNG utforskar vi halländska smaker och råvaror från våra skogar, ängar, gårdar och vatten. Avsmakningsmenyn förändras i takt med växtsäsong, skörd och årstidernas egen karaktär. Det kreativa arbetet leds av köksmästare Filip Gemzell som tillsammans med kockar och sommelierer presenterar en halländsk avsmakningsmeny med lokala drycker och viner från hela världen.

Vår köksmästare Filip

Efter åtta års arbete på ambitiösa restauranger i London bytte Filip Gemzell storstadslivet mot Svalbard och Norra Ishavet. På restaurang Huset fick han chansen att utforska råvarorna i den karga arktiska naturen. Idag leder Filip arbetet på restaurang ÄNG och smakar sig igenom det halländska landskapet. Med kreativitet och hantverk förädlar han kustens och inlandets råvaror till en avsmakningsmeny inspirerad av Halland. Menyerna finns i två omfattningar och det är hela avsmakningsmenyn och en reducerad avsmakningsmeny.

HEMSIDAN

Öppettider

Avsmakningsmeny: Torsdag – söndag med sittningstider mellan 18:30 – 20:30

Avsmakningsmeny 1200:-
Dryckespaketet till Avsmakningsmeny 850:-

Vårt dryckespaket består av väl vald hantverksmässig och ekologisk dryck med närhet till Halland, bland annat från egen produktion samt vin från övriga europa som matchar våra egna odlingskriterier på Ästad Vingård.​

Valbart är även ett dryckespaket som är genomgående med öl från närliggande bryggerier alternativt ett alkoholfritt paket där merparten av dryckerna består av ÄNG’s egna produkter.

svampsoppa med ostskum

Boka bord

Välkommen att boka bord hos oss via kontaktformuläret nedan eller på telefonnummer 0340-460 61.

  • ev. allergier, födelsedagsfirande eller annan info som kan vara bra för oss att veta om