SPAPAKET PÅ Sinnenas SPA

Sedan urminnes tider har naturens grundelement – jord, luft, eld och vatten varit en källa för lugn och återhämtning. Det är också grundfundamenten i Sinnenas spa, där vår spa-filosofi utgår från naturen och dess läkande kraft

I Sinnenas spa är du omgiven av vattendrag och en naturlig och prunkande växtlighet. Anläggningen är placerad runt Kvarnbäcksdammen – en plats som för ett decennium sedan nyttjades av en kvarn – men där vattnet idag ger en helt annan typ av kraft.

Simma i en sjö av porlande källvatten, begrunda stjärnhimlen i en varm badtunna, lägg in ett vedträ i elden eller se livet under vattenytan i vår undervattensbastu.

Här kan du andas ut och hitta lugnet.

 ”På en plats, som för ett decennium sedan nyttjades av kvarnen, Ger vattnet idag en helt annan typ av kraft”

SPAANLÄGGNING I DET FRIa

Det finns sju uppvärmda karbad i Sinnenas Spa – alla placerade under öppen himmel. Karen rymmer upp till åtta personer.

Du kan också bada i de kristallklara källvattensjöarna, de är som gjorda för hälsosamma dopp. Vintertid kan du behöva slå hål på isen innan du stiger ner.

Så njuter du bäst av ditt spa

I Sinnenas Spa råder stillhet. Här hittar du balans och välbefinnande. Vi anser att det bästa sättet för att nå en rofylld känsla är att börja med en lång stund i den varma undervattensbastun. Koppla av tills du blir behagligt varm och stanna sedan en stund till innan du med bestämda men lugna steg kliver ner i den iskalla källvattensdammen som omger Sinnenas Spa. Andas. Tänk på att inte rusa upp ur vattnet, stanna gärna upp en sekund eller två, ta några djupa andetag och känn hur kylan sprider sig över din hud och inne i kroppen.

Ta några ordentliga simtag och kliv sedan sakta upp ur badet. Stanna gärna vi bryggan en stund. Gå sedan in i en av våra bastur igen och känn sedan hur värmen sprider sig behagligt i kroppen. Gå sedan ut igen och njut av våra stilla varmbad med utsikt över skog och ängar.

Bastubad

I vårt spa finns fyra olika bastur, välj mellan Sjöbodsbastun, Stenbrobastun och mysiga Kvarnbastun. Alla bastubad bjuder på olika upplevelser. I vår undervattensbastu – världens enda, så vitt vi vet – kan du i värmen från den sprakande kaminen titta ut på livet under ytan och kanske se en av sjöns sikar simma förbi.

Kvarnbastun är en stor och mysig vedeldad bastu med rejäla träbänkar och rustika stenväggar. Under byggnaden forsar vattnet från Kvarnbäcksdammen fram.

Glöm inte att kyla ner kroppen med ett svalkande dopp mellan bastubaden.

PAKET

SPAPAKET KLASSISKT
2.960 KR FÖR TVÅ PERSONER

Vårt nya spapaket klassiskt innehåller boende i hotell Stenbackagården med entré till Sinnenas spa, köksmästarens trerättersmeny, samt stor härlig frukost.

BOKA

SPAPAKET GULD
3.550 KR FÖR TVÅ PERSONER

Lyxa till det lite extra med vårt nya guldpaket. Detta paket innehåller boende i hotell Stenbackagården, entré till Sinnenas spa, frukt- och chokladfat på rummet samt köksmästarens femrättersmeny och en stor härlig frukost!

BOKA

AKTIVITETER

entré Sinnenas Spa
345 kr/Pers.

Ett besök i vårt unika och naturnära Sinnenas Spa är något som uppskattas av många gäster. Här ingår besök till undervattensbastu, ångbastun, kvarnbastun, mysiga sjöbodsbastun samt varmbad. Spakit ingår också (badrock, tofflor och handduk).

Öppet för bokning söndag till torsdag mellan kl. 15:00-18:00 och på fredagar och lördagar mellan 15:00-19:00.

BOKA

Bastu och bad
gruppris fr. 850 kr

Du har möjlighet att abonnera en specifik bastu eller ett bad innan kl. 14 eller mellan kl. 19.00-22.00. Priserna gäller för hela gruppen.

Sjöbodsbastu, ca 7 personer 1.450 kr
Varmbad, ca 8 personer/bad 1.850 kr
Ångbastu, ca 10 personer 2.150 kr
Kvarnbastu, ca 15 personer 2.850 kr
Undervattensbastu, ca 20 personer 3.850 kr

Spakit (badrock, tofflor och handduk) 140 kr/set