fbpx

öppet varje dag

Sommar på Ästad Vingård

Öppet hela sommaren

Välkommen till Ästad Vingård i sommar. Vi odlar våra egna ekologiska druvor och gör vårt eget vin. Här kan du gå en guidad vingårdsvandring och lära dig mer om hur vi odlar ekologiskt vin i Sverige. Självklart har vi också vinprovningar, med lokala viner och viner från hela världen. Både vandringarna och provningarna leds av våra sommelierer eller vingårdsarbetare. Våga fråga!

VINGÅRDSVANDRINGAR I SOMMAR
29 juni–16 augusti

Vingårdsvandring (engelska) (125 kr/person)
Varje dag: 11:00. Förbokas!

Vingårdsvandring (125 kr/person)
Varje dag: 14:00 och 16:30

Vinprovning, 3 glas (325 kr/person)
Varje dag: 15:00 och 17:30

VINGÅRDSVANDRINGAR

Hemester i halland

Semestra hemma i Sverige i sommar. Vårt Hemesterpaket ger dig några dagars skön avkoppling i naturen, med svenskt vin, vandring i vackra Åkulla Bokskogar och avkoppling i nya Sinnenas Spa. I paketet ingår två övernattningar i Klassiskt hotellrum, Restaurang Logens 4-rätters gårdsmeny och en stor vingårdsfrukost att vakna upp till.

TILL HEMESTER-PAKETET

DAGSPA och vingårdsvandring

Ta en spontantripp till vingården! I vårt paket över dagen, Dagspa och Vingårdsvandring, kopplar du av med en förmiddag i härliga Sinnenas Spa och får även lära dig allt om hur vi odlar vin i Halland. En guidad vingårdsvandring med gårdens sommelierer, ute på fältet och in i vineriet. Lägg gärna till en vinprovning där du får prova gårdens eget vin.

Pris från 495 kr/person.

BOKA   LÄS MER

Skördedags i sensommarsolen

Koppla av i Sinnenas Spa

Våren 2020 öppnade vi vårt nya Sinnenas Spa. En plats där intensiva upplevelser blandas med stillsamt lugn. Här utforskar du din egen personliga avkoppling genom dina sinnen och de vackra omgivningarna. Här finns inomhus- och utomhuspooler, flera exklusiva bastumiljöer och kristallklara källvattendammar att doppa sig i. Kom hit över dagen, kanske efter en vingårdsvandring? Eller stanna över natt och njut av en spännande avsmakningsmeny på KRAV-märkta Restaurang ÄNG.

Smakbaren i Sinnenas Spa serverar mat och dryck från 11:00 – 18:00.

SINNENAS SPA

Boende på Ästad Vingård

På Ästad Vingård bor du mitt i naturen, granne med både vinodlingen och naturreservaten Åkulla Bokskogar. Alla bekvämligheter du behöver finns på rummet. Våra hotellboenden finns i Standard, Superior och Svit, samtliga med egen bastu på rummet. Men vi har även rymliga klassiska hotellrum samt små bäckstugor i enklare logi.

BOKA

Lantligt inspirerad gårdsmeny

Restaurang Logen serverar lantligt inspirerade luncher och vår populära 4-rätters gårdsmeny på kvällen. Här äter du även vår stora frukostbuffé. Önskar du hellre ett lunchpaket med dig ut på vandringen, eller à la carte till kvällen, så löser vi det.

Frukost: 07:30 – 10:30
Café 11:00 – 17:00
Lunchservering 12:00 – 15:00
Bar från 17:30
Middag 18:00 – 22:00

BOKA

Avsmakning på Restaurang ÄNG

På Restaurang ÄNG utforskar vi den närliggande naturen tillsammans med lokala jägare, fiskare och odlare. Filip Gemzell leder det kreativa arbetet och tillsammans med sina kollegor presenterar han en spännande avsmakningsmeny, där nyskördat och vildplockat blandas med allt gott man tagit tillvara på under året. Självklart tillsammans med spännande viner och hantverksmässiga drycker.

Vinnare av 360° Experience Award 2019 av 360° Eat Guide.

Både ÄNG och restaurangens egen odling är KRAV-märkta.

ÄNG håller öppet hela sommaren, förutom vecka 25 och 26.

BOKA

 

vännerna på grönbetet!

Grönbetet är våra grannar i byn som arrangerar lantligt inspirerade aktiviteter för alla åldrar. Ett kul besök för kollegorna, familjen eller kompisgänget. Se alla aktiviteter på Grönbetets webbplats!

GRONBETET.SE

 

BOKA din sommar PÅ Ästad vingård

För mer information och bokning maila oss på info@astadvingard.se eller 0340-460 61.

TILL VÅR ONLINEBOKNING