Att göra

Vingårdsvandringar

125 kr/personvingårdsvandring

Vi ser fram emot denna, vår sjunde, växtsäsong och har stora
förhoppningar på årets skörd!

Varje dag under sommaren finns det möjlighet att följa med ut på en
vingårdsvandring där våra välutbildade guider förklarar hela processen, från ranka till färdigt vin! Man börjar med att promenera upp till fältet där vi tittar på odlingen och går igenom lite om utmaningarna med att odla vin i Halland.
Man går sedan in i vineriet för att där prata om vinmakningen och
processen efter skörd!

Guidningen tar 1 timma och för de som önskar så kan man givetvis avsluta med att vara med på en provning av vårt egna vin!

Tänk på att ha rätt skor på dig och kläder efter väder!

Från den 23 juni har vi guidningen varje dag klockan 13:00 och från den 1 juli kommer vi att hålla i två guidningar/dag, en klockan 13:00 och en klockan 15:00!

Pris: 125 kr/person för guidning, 100 kr/person för provning av 1 glas vin.

Höghöjdsbana & Ziplina

150 kr/personzip_avlång

Utmana dig själv på en hissnande upplevelse!

Er aktivitetsguide ser till att ni får på er utrustningen och kommer i
samband med det även ha en kort utbildning på hur banan skall klättras. Det finns tre olika delar, varpå man kan välja om man önskar gå hela vägen upp, eller om man kanske är nöjd och väljer att kliva av tidigare.

Väl uppe i vår Sky Bar kan du njuta en kort stund av utsikten innan det sedan är dags för dig att kasta dig ut från 19 meters höjd på en 250 m lång linbana där du svischar fram över anläggningen och de vackra
omgivningarna i ca 65 km/h.

För att kunna delta på denna utmaning måste man vara minst 150 cm lång och deltagare under 15 år måste ha närvarande målsman med sig. Aktiviteten tar ca 1-1,5 h.

Aktiviteten hålls varje lördag v.28-31 klockan 16:00! Platserna är något begränsade, så det rekommenderas att förboka till info@astadvingard.se eller 0340-460 61. 

Pris: 150 kr/person

vandra i bokskogarna

leder för alla

I omgivningarna kring Ästad Vingård finns två vackra rundor som båda är del av Åkulla bokskogar.

Rundan runt Älvasjön är totalt 5,7 km och ganska plan, vilket gör att den är framkomlig även för tex. barnvagnar. Man promenerar då halva rundan förbi vingården och längs med vackra Älvasjön och andra halvan på en slingrande grusväg igenom härliga halländska skogar!

Önskar man en lite större utmaning så kanske Skogsbostigen vore något för dig? Den är 5,4 km lång, men betydligt mer kupperad än turen kring Älvasjön. Belöningen är dock helt klart den fantastiska utsikt som tonar upp sig när man når Hiaklittens topp!

Kanske en kortare promenad bort förbi och igenom våra våtmarker är lagom, oavsett vilken nivå då sätter på din vandring så kommer upplevelsen att innebära en vacker och rofylld naturupplevelse !

Fråga gärna oss om kartor över de olika stigarna!

skattjakt

50 kr/barn

Vår aktivitet ”Skattjakten” går ut på att samla in siffror som är gömda runtomkring på gården.
Man får en karta med olika bokstäver på sig. Utmaningen går ut på att man skall gå till de olika bokstäverna och någonstans i det området finns det en siffra inristade eller målad.

Det gäller att samla in alla siffror för att sedan gå till vår Skattkista.

Vid skattkistan skall dessa siffror sedan användas i en uträkning. Man behöver här kunna multiplikation och division för att få fram rätt kodlås till kistan. Här kan det kanske ibland vara bra att ha en vuxen till hjälp. När man har räknat fram rätt sifferkod så kan man öppna skattkistan är där ligger massa guldpengar!

Alla duktiga deltagare får sedan ta med sig varsitt guldmynt till receptionen. När man kommer dit får man byta ut sitt mynt mot lite godis!

Pris: 50 kr/barn     

Fångarna JR.

60 kr/barn

Fångarna på gården Junior fortsätter även denna sommar!
Häng med våra duktiga guider på en tur ute på gården! Vi startar upp aktiviteterna klockan 15:00 och utgår från Vinhuset där vår reception finns. Tänk på att komma i god tid!

Er guide kommer sedan att dela in alla barnen i två lag och man får lagfärg att måla i ansiktet.Man kommer sedan att få testa på några av våra olika stationer , där bland annat hinderbanan och vår mekaniska tjur ”Otto” brukar vara ett populärt inslag!
Det är inte tävling dock som står i fokus här, utan det viktiga är att ha riktigt, riktigt skoj!

Man behöver vara mellan 7 och 14 för att kunna delta och alla barn kommer att delas in i två lag. Dock är inte tävlandet i fokus, det är att ha kul som är viktigast. Det kommer inte att delas ut några priser.

Obs: Aktiviteten hålls varje söndag mellan vecka 28-31 klockan 15:00!

Pris: 60 kr/barn

familjekampen

60 kr/person

Familjekampen är en helt ny aktivitet för familjen här på Ästad Vingård!

Varje dag mellan kl 9-12 kan man med familjen, eller den lilla gruppen, ut och prova på några kluriga aktiviteter här på Ästad Vingård.

Med hjälp av karta och instruktioner kan ni lösa upp till fem aktiviteter på egen hand. Ni kan välja att göra en eller flera av grenarna.

Så spänn hjärnmusklerna och kör ut för att tillsammans lösa stationerna så fort som möjligt eller få så många rätt som möjligt!

Obs: Aktiviteten kan genomföras varje dag mellan klockan 09:00-12:00!

Pris: 60 kr/person