Häng med ut på fältet

Följ med gårdens sommelierer ut bland vinstockarna och lär dig mer om hur vi odlar ekologiska druvor i Sverige. Vingårdsvandringen ger dig en intressant timma som förklarar hela processen, från ranka till färdigt vin. Vi fortsätter in i vineriet bland druvpressar, ekfat och ståltankar.

LÄR DIG ALLT OM ARBETET I EN VINGÅRD

Lär dig mer om växtårets alla arbetsmoment och hur vädret påverkar hela processen, från att knopparna brister till skörden är bärgad. Vi har guidade vingårdsvandringar varje dag, året runt, med extra vandringar på sommaren.

BOKA VINGÅRDSVANDRING

”BLOMNINGEN ÄR NOG DEN MEST KRITISKA FASEN PÅ HELA ÅRET. DÅ UTVECKLAS VAD SOM SENARE KOMMER BLI DRUVKLASAR.”
Claes Bartoldsson – vinmakare

HÄR BLIR DRUVOR TILL VIN

Efter vandringen bland rankorna kliver vi in i vineriet. Här pressas druvorna under några intensiva dagar varje höst. I vineriet jäser, lagrar och buteljerar vi alla viner som görs på gården. Kliv runt bland ekfat, druvpressar, ståltankar och omärkta vinflaskor som vilar sig i form.

Lär dig mer om svenskt ekologiskt vin

Boka någon av våra vingårdsaktiviteter.

BOKA VINGÅRDSVANDRING

VINGÅRDSVANDRING

FR. 150 KR/PERS.

En timmas vingårdsvandring med gårdens egen sommelier. Visning av vinfältet samt vineriet. Avsluta gärna med vinprovning.

BOKA VINGÅRDSVANDRING

VINPROVNING 3 GLAS

FR. 325 KR/PERS.

Gårdens standardprovning. Stanna upp ett tag och koncentrera dig på dina smak- och doftsinnen. Våra vinprovningar leds av gårdens sommelierer, som guidar dig igenom provningen. Här ingår alltid ett av gårdens egna viner.

BOKA VINPROVNING

BOKA ETT BESÖK PÅ ÄSTAD VINGÅRD

Lediga rum hittar du enklast i vår onlinebokning!

BOKA ONLINE
BOKA ONLINE