Följ med gårdens sommelierer ut bland vinstockarna och lär dig mer om hur vi odlar ekologiska druvor i Sverige. Vingårdsvandringen ger dig en intressant timma som förklarar hela processen, från ranka till färdigt vin. Vi fortsätter in i vineriet bland druvpressar, ekfat och ståltankar.
Lär dig mer om växtårets alla arbetsmoment och hur vädret påverkar hela processen, från att knopparna brister till skörden är bärgad. Vi har guidade vingårdsvandringar varje dag, året runt, med extra vandringar på sommaren.
”BLOMNINGEN ÄR NOG DEN MEST KRITISKA FASEN PÅ HELA ÅRET. DÅ UTVECKLAS VAD SOM SENARE KOMMER BLI DRUVKLASAR.”Claes Bartoldsson – vinmakare
Efter vandringen bland rankorna kliver vi in i vineriet. Här pressas druvorna under några intensiva dagar varje höst. I vineriet jäser, lagrar och buteljerar vi alla viner som görs på gården. Kliv runt bland ekfat, druvpressar, ståltankar och omärkta vinflaskor som vilar sig i form.
En timmas vingårdsvandring med gårdens egen sommelier. Visning av vinfältet samt vineriet. Avsluta gärna med vinprovning.
BOKA VINGÅRDSVANDRINGGårdens standardprovning. Stanna upp ett tag och koncentrera dig på dina smak- och doftsinnen. Våra vinprovningar leds av gårdens sommelierer, som guidar dig igenom provningen. Här ingår alltid ett av gårdens egna viner.
BOKA VINPROVNING