fbpx

året runt i vingården

vingårdsvandringar

lär dig allt om arbetet i en vingård

Följ med ut på fältet och lär dig mer om hur vi odlar vin i Halland och Sverige. Här får du lära känna Solaris, druvan som inte trivs särskilt bra i södra Europas varma klimat men passar utmärkt här uppe i Skandinavien. Vi går igenom växtårets alla arbetsmoment och hur vädret påverkar hela processen, från att knopparna brister till skörden är bärgad.

Under sommaren har vi flera vingårdsvandringar varje dag, men självklart kan du gå en vingårdsvandring andra tider på året.

Höst, vinter och vår har vi Vingårdsvandring 14:00 och Vinprovning 15:00. Alla dagar i veckan, förutsatt att du bokar med några dagars framförhållning.

Sällskap på minst 8 personer kan även boka en privat guidning och provning.

Kontakta oss på e-post info@astadvingard.se eller telefon 0340-46061 så hjälper vi dig!

”Blomningen är nog den mest kritiska fasen på hela året. Då utvecklas vad som senare kommer bli druvklasar.”

Claes Bartoldsson – Vinmakare

DÄR DRUVOR BLIR TILL VIN

Efter vandringen bland rankorna kliver vi in i vineriet. Här pressas druvorna under några intensiva dagar varje höst och sedan lugnar arbetet ner sig. I vineriet jäser, lagrar och buteljerar vi alla viner som görs på gården. Här får du kliva runt bland ekfat, druvpressar, ståltankar och omärkta vinflaskor som vilar sig i form. Vingårdsvandringen ger dig en intressant timma tillsammans med våra välutbildade guider som förklarar hela processen, från ranka till färdigt vin.

Vingårdsvandring

125 KR/PERS.
Nu är växtsäsongen i gång och det grönskas friskt ute på fältet!

Vi börjar med att gå upp på fältet för att titta på odlingen och prata om utmaningarna och fördelarna med att odla vin i Halland. Sedan går vi in i vårt moderna vineri för att beskriva processen kring vår vinifiering.

Vi garanterar en lärorik och intressant timma tillsammans med våra välutbildade guider som förklarar hela processen – från ranka till färdigt vin!

Guidningen tar ca 1 timma och för de som önskar så kan man givetvis avsluta med att vara med på en provning av vårt egna vin! Skål!

Kontakta oss på e-post info@astadvingard.se eller telefon 0340-46061 så hjälper vi dig!

VINPROVNING

FR. 125 KR/PERS.
Om du är van vid vinprovningar eller om du är novis, spelar egentligen mindre roll. För
vinprovning bygger i stor utsträckning på sunt förnuft – stanna upp ett tag och koncentrera dig på hur vinet påverkar dina sinnen – och upptäck på så sätt din egen smak.

Våra vinprovningar leds av någon av vingårdens duktiga sommelierer. Vid nedan provningar är det alltid 1 vin från gården, vid 3 och 5-glasprovning varierar de andra vinerna från gång till gång.

Provning av:
1 glas vin, 125 kr/pers. 
3 glas vin, 325 kr/pers.
5 glas vin, 475 kr/pers.

LÄS MER

VINPROVARTÄVLING

345 KR/PERS.
En snabb och spännande tävling. På kort tid skall fyra viner smakas av och paras ihop med fyra beskrivningar. Här gäller det att ha
smaklökarna på topp och alla sinnen öppna.

Denna aktivitet är perfekt om man vill ha många upplevelser och stor dramatik på kort tid. Tänk på att man givetvis kan få guldstjärna i kanten om man, i slutet, vågar sig på en
gissning om ursprung och druva!

Aktiviteten tar ungefär 45 minuter.

Ingen av vinerna är här vårt egna vin från
gården.

245 kr/pers. (minimipris 1.470 kr/grupp)

Kontakta oss på e-post info@astadvingard.se eller telefon 0340-46061 så hjälper vi dig!

Mer information och bokning

vill du veta mer om våra vingårdsvandringar och olika paket?

Kontakta oss på info@astadvingard.se eller ring 0340-46061.

TILL VÅR ONLINEBOKNING