fbpx

VANDRING MED GUIDE PÅ VINGÅRD

Känn myllan under dina händer, känn de jordiga dofterna och den kvardröjande värmen i jorden. Se rankornas spröda men starka växtlighet och hur druvorna hänger tungt. Att uppleva en vingård är en upplevelse för alla sinnen. Att tillbringa tid ute på fälten ger en annan förståelse och kunskap om vinet och vinets historia, och när du sedan får smaka de första dropparna av skörden, då är det värt allt.

Vingårdsguidning i vinfältet
Skörd och gallring i vingården

VINGÅRDSVANDRINGAR och provningar

Vingårdsvandring 14:00 och vinprovning 15:00 alla dagar i veckan om ni bokar med några dagars framförhållning. Önskar ni att boka en helt egen guidning och provning så kan ni göra det om ni är minst 8 personer i sällskapet. Framför era önskemål och förfrågningar till oss via e-post info@astadvingard.se eller telefon 0340-46061

Vingårdsvandring

125 KR/PERS.
Nu är växtsäsongen i gång och det grönskas friskt ute på fältet!

Vi börjar med att gå upp på fältet för att titta på odlingen och prata om utmaningarna och fördelarna med att odla vin i Halland. Sedan går vi in i vårt moderna vineri för att beskriva processen kring vår vinifiering.

Vi garanterar en lärorik och intressant timma tillsammans med våra välutbildade guider som förklarar hela processen – från ranka till färdigt vin!

Guidningen tar ca 1 timma och för de som önskar så kan man givetvis avsluta med att vara med på en provning av vårt egna vin! Skål!

BOKA

VINPROVNING

FR. 125 KR/PERS.
Om du är van vid vinprovningar eller om du är novis, spelar egentligen mindre roll. För
vinprovning bygger i stor utsträckning på sunt förnuft – stanna upp ett tag och koncentrera dig på hur vinet påverkar dina sinnen – och upptäck på så sätt din egen smak.

Våra vinprovningar leds av någon av vingårdens duktiga sommelierer. Vid nedan provningar är det alltid 1 vin från gården, vid 3 och 5-glasprovning varierar de andra vinerna från gång till gång.

Provning av:
1 glas vin, 125 kr/pers. 
3 glas vin, 325 kr/pers.
5 glas vin, 475 kr/pers.

LÄS MER

VINPROVARTÄVLING

345 KR/PERS.
En snabb och spännande tävling. På kort tid skall fyra viner smakas av och paras ihop med fyra beskrivningar. Här gäller det att ha
smaklökarna på topp och alla sinnen öppna.

Denna aktivitet är perfekt om man vill ha många upplevelser och stor dramatik på kort tid. Tänk på att man givetvis kan få guldstjärna i kanten om man, i slutet, vågar sig på en
gissning om ursprung och druva!

Aktiviteten tar ungefär 45 minuter.

Ingen av vinerna är här vårt egna vin från
gården.

245 kr/pers. (minimipris 1.470 kr/grupp)

BOKA

Vingårdsvandring

Boka en vingårdsvandring

Är du intresserad av en guidad visning på vår vingård? Kontakta oss på info@astadvingard.se alternativt på 0340-46061.