fbpx

VÅR EGEN VINODLING OCH VINERI

Vad smakar druvan, hur odlas rankan – tillverkning, doft, karaktär, undertoner, atmosfär och rum. Inkludera alla dina sinnen och upplev vin på nya sätt.

Gå en guidad tur ute på vinfältet eller kliv in i vårt vineri och ta del av processen då druvor omvandlas till ett vitt vin. I vinbaren kan du sjunka ner i en mjuk fåtölj och njuta av utsikten över ängarna med ett glas vin. Eller utmana dina smaksinnen med vinprovning i vår vinkällare.

Välkommen att uppleva en värld av vin.

Helena skördar
Viner från Ästad Vingård
Skörd och gallring i vingården
vinmakare i vineri

Svensk vingård i Halland

För snart sex år sedan planterade vi 15.000 vinstockar på gården. Sedan följde år av både rekordkalla vintrar och otroligt heta somrar – torka, hagel, skyfall och nattfrost. Så på det fjärde året när vintern äntligen övergått till sommar, mognar våra Solarisdruvor precis lagom långsamt för att ge rätt sötma och smak – och vi kan skörda. Ett år senare tappas det första vinet upp i vårt eget vineri.

Flying winemaker Lars Torstensson

Till stöd och hjälp under resans gång har vi haft vinmakaren Lars Torstensson. Det är för oss ett enormt privilegie. För Lars är en vincelebritet av rang – en Ernest Hemingway inom vintillverkning – erkänd, aktad och prisbelönad både nationellt och internationellt. Lars är känd för att ha gått i bräschen för vinutvecklingen i sydöstra Frankrike och har skapat många nya viner som Clos Dière och Rabiega Rouge. Idag samarbetar han med oss – och tillsammans gör vi vin från den hallänska myllan i Ästad.

Lars Torstensson porträtt

Vinresor

– Strunta i Frankrike och Spanien; få hela vinupplevelsen i hjärtat av Halland. Hotellvistelse, vinprovning, spa och god mat. Mest prisvärda resan du gjort.

Vinsällskapet

– Gratis medlemskap och du får exklusiva erbjudanden som att delta på vinmakarmiddagar, föreläsningar och minimässor.

Vingårdsvandringar

– Varje lördag och söndag, och varje dag under sommaren, vandrar vi ut på fälten och lär oss mer om vin.

Vinprovningar

– Novis eller expert spelar ingen roll; vinprovning är att stanna upp ett tag, känna vinet påverkar dina sinnen och utforska din egen smak. Det gäller bara att våga.

Vinkällare

– Utmana dina smaksinnen med vinprovning i vår vinkällare.

“Den sydvästra sluttningen Får Flest soltimmar och har en fin jordmån, där trivs våra solarisrankor utmärkt”

Claes Bartoldsson – Vinmakare & Vinbonde

Boka ett besök på vår vingård

Boka ett besök på vår vingård

Är du intresserad av att besöka vår vingård? Kontakta oss på info@astadvingard.se alternativt på 0340-46061.