VÅR EGEN VINODLING OCH VINERI

För snart sex år sedan planterade vi 15.000 vinstockar på gården. Sedan följde år av både rekordkalla vintrar och otroligt heta somrar – torka, hagel, skyfall och nattfrost. Så på det fjärde året när vintern äntligen övergått till sommar, mognar våra Solarisdruvor precis lagom långsamt för att ge rätt sötma och smak – och vi kan skörda. Ett år senare tappas det första vinet upp i vårt eget vineri. Nu ligger de första buteljerna av gårdens vin omsorgsfullt placerade i vinkällaren i väntan på att korkas upp.

Flying winemaker Lars Torstensson

Till stöd och hjälp under resans gång har vi haft vinmakaren Lars Torstensson. Det är för oss ett enormt privilegie. För Lars är en vincelebritet av rang – en Ernest Hemingway inom vintillverkning – erkänd, aktad och prisbelönad både nationellt och internationellt. Lars är känd för att ha gått i bräschen för vinutvecklingen i sydöstra Frankrike och har skapat många nya viner som Clos Dière och Rabiega Rouge. Idag samarbetar han med oss – och tillsammans gör vi vin från den hallänska myllan i Ästad.