fbpx

ÄSTAD VINGÅRD

AKTIVITETER

Vingårdsvandringar

Följ med ut på fältet och lär dig mer om hur vi odlar vin i Halland och Sverige. Här får du lära känna Solaris, druvan som inte trivs särskilt bra i södra Europas varma klimat men passar utmärkt här uppe i Skandinavien. Vi går igenom växtårets alla arbetsmoment och hur vädret påverkar hela processen, från att knopparna brister till skörden är bärgad.

LÄS MER

Bilder på Ästads flaskor

Vinprovningar

Kom och prova vårt halländska vin! Vi håller vinprovningar med flera olika teman i 3- eller 5-glasprovningar, där minst ett av vinerna kommer från vår egen odling. Om du är van vid vinprovningar eller om du är nybörjare spelar mindre roll. För vinprovning handlar egentligen bara om att smaka och uppleva. Provningarna leds av Ästads egna sommelierer som berättar mer om vinerna och deras stil.

LÄS MER

Vandring i Åkulla bokskogar

Ta en promenad på stigarna i naturens katedral. Naturreservaten Åkulla bokskogar gör underverk för kropp och själ. Här finns över sex mil vandringsleder som passar både nybörjare och erfarna. Ut i naturen och hämta ny energi. Efter vandringen kan du avsluta dagen hos oss med ett glas vin i vår vinbar. Eller varför inte ett eftermiddagsspa? Vi har vandringspaket som både inkluderar övernattning eller om du bara vill besöka oss över dagen.

VANDRINGSPAKET MED ÖVERNATTNING

Grönbetet

Sugen på mer fartfyllda aktiviteter? Kika in hos våra vänner på Grönbetet. Lantliga aktiviteter för möhippan, svensexan, kompisgänget eller familjen. Klassikerna Fångarna på gården, Höghöjdsbanan och Zip-linan vill du inte missa!

GRÖNBETET.SE

Vill du vet mer om alla våra aktiviteter?

Kontakta oss på info@astadvingard.se eller telefon 0340-46061.