fbpx

ett jordnära FAMILJEFÖRETAG

Från början var Ästad Vingård ett traditionellt lantbruk, men är numera prisbelönt som Nordens mest inspirerande miljö för möten och aktiviteter. Idag är det syskonen Linda, Mattias och Daniel som driver Ästad framåt. Syskonen har inte släppt taget om sin lantbruksbakgrund. En jordnära koppling genomsyrar allt i företagskonceptet – från aktiviteter som Fångarna på Gården till råvaruval i restaurangen och samverkan med naturen i spa-anläggningen.

På bilden syns Mattias i restaurangköket.

 

Mattias som är kock på vår restaurang.
Porträtt av Daniel ute på vinodlingen.

VÅRT LÄGE ÄR FANTASTISKT!

Vi finns inte placerade i någon storstadsregion, och det går tyvärr inget tåg hit – men vi upplever ändå vårt läge som det allra bästa. Det är här vi har vår bas och vårt ursprung. Här finns kvaliteter som inte går att hitta någon annan stans – på hela jorden faktiskt. Och de värden som finns här kommer aldrig kunna återskapas artificiellt. Vi hoppas att så många som möjligt kan upptäcka skönheten och lugnet som finns här – i det halländska inlandet.

I utkanten av naturreservatet Åkulla Bokskogar är sjöarna många och kristallklart rena. Naturen runt vår gård är ett böljande ekologiskt odlingslandskap. På gården har vi själva 50 hektar åker och lika mycket ängs- och betesmark, och nu också 15 000 vinstockar.

På bilden arbetar Daniel med vinskörden.

ETT FÖRETAG I ständig UTVECKLING

När Rolf tog över gården från sina föräldrar 1985, så var livet på landet svårt och lönsamheten var dålig. Men Rolf gav inte upp utan höjde blicken och vågade tänka nytt.

På så vis blev gården en av de allra första att distribuera ekologisk mjölk. Sedan dess har gården varit i ständig utveckling – en småskalig turistverksamhet ledde till att det gamla hönshuset blev café, och djurstallet blev mysiga rum för övernattning. Äventyrskonceptet Fångarna på Gården blev snabbt populärt och är än idag ett av gårdens stora dragplåster.

I slutet av 90-talet presenterade Rolf en vågad idé som idag blivit verklighet – Sinnenas Spa är numera ett vackert bastu- och badlandskap där man nyttjar platsens naturliga vattendrag. Vinodlingen är gårdens senaste satsning, och även den en dröm som gått i uppfyllelse.

På Ästad Vingård vet man av erfarenhet  att varje ny utmaning också innebär nya möjligheter.

På bilden syns Linda bakom receptionsdisken.

 

 

Linda som arbetar på Ästad Vingård.