fbpx

Prova våra viner

Kom och prova vårt halländska vin! Vi håller vinprovningar med flera olika teman. Minst ett av vinerna kommer alltid från vår egen odling.

VINPROVNING PÅ ÄSTAD

Om du är van vid vinprovningar eller om du är nybörjare spelar mindre roll. För vinprovning handlar egentligen bara om att smaka och uppleva. Provningarna leds av Ästads egna sommelierer som berättar mer om vinerna och deras stil.

VÄLJ ETT TEMA ELLER BLI ÖVERRASKAD

Prova hur vår halländska Solaris står sig mot liknande viner från norra Europa. Eller sjunk ner i fåtöljen med några glas rött framför dig, kanske tillsammans med några bitar ost och charkuterier. Vi har flera olika teman du kan välja mellan, eller så skapar vi en unik provning för ditt sällskap.

Olika sätt att prova vin

På Ästad Vingård kan du välja mellan flera olika vinprovningsaktiviteter.

BOKA VINPROVNING

VINPROVNING 3 GLAS

FR. 325 KR/PERS.

Gårdens standardprovning. Stanna upp ett tag och koncentrera dig på dina smak- och doftsinnen. Våra vinprovningar leds av gårdens sommelierer, som guidar dig igenom provningen. Här ingår alltid ett av gårdens egna viner.

BOKA VINPROVNING

VINPROVARTÄVLING

345 kr/pers.

Bokas i grupp. Minimipris 2.760 kr/grupp

På kort tid skall fyra viner smakas av och paras ihop med fyra beskrivningar. Guldstjärna i kanten om du vågar dig på en gissning om ursprung och druva! Aktiviteten tar ungefär 45 minuter. OBS! I den här aktiviteten ingår inte Ästads egna viner.

BOKA VINPROVARTÄVLING

VINPROVNING AV MOUSSERANDE VINER

FR. 335 KR/PERS.

Bokas i grupp. Minimipris 2.680 kr/grupp

Prova bubbel och lär dig mer om metoderna bakom mousserande vin. Här får du möjlighet att prova olika sorters mousserande viner (3-glas eller 5-glas), inklusive Ästads eget vin.

BOKA VINPROVNING

OST & VINPROVNING

385 kr/pers.

Bokas i grupp. Minimipris 3.080 kr/grupp

Ost och vin kan man aldrig få för mycket av. Här reder vi ut vad som passar till vad. Varje deltagare får varsin ostbricka med tre olika ostar, och provar tre olika viner för att lista ut den bästa matchningen. Boka minst en vecka i förväg!

BOKA VINPROVNING

BOKA ETT BESÖK PÅ ÄSTAD VINGÅRD

Lediga rum hittar du enklast i vår onlinebokning!

BOKA ONLINE
BOKA ONLINE