Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård! I den här tjänsten får du använda dina kunskaper i Ästad vingårds nya vinbar, guida nyfikna gäster, servera vin och hålla i vinprovningar! Tjänsten handlar främst om arbete under kvällstid varannan helg samt vid behov.
Som sommelier på Ästad Vingård kommer du att få träffa många vinintresserade gäster. Deras kunskaper och erfarenheter kan skilja sig åt, men du är van vid att guida både erfarna som oerfarna vindrickare i ditt intresse. Här kommer du att få arbeta i vår nya vinbar, hålla i guidade vingårdsvandringar ute på fältet och inne i vineriet och servera vin på vinprovningar.
Vår nya vinbar är en del i Ästad Vingårds stora satsning på eget vin framöver. Från att ha producerat ca 20.000 flaskor om året ska vi år 2030 producera 300.000 flaskor ekologiskt odlat vin – som vanligt med de höga kvalitetskraven vi alltid haft. Snart bygger vi även nytt vineri och satsar stort på internationell vinturism de kommande åren.
Tjänsten handlar främst om arbete under kvällstid varannan helg samt vid behov.
Du är utbildad sommelier med ett stort och levande intresse för vin. Kanske har du arbetat på vinbar förut eller som någon form av guide? Du har i alla fall stor talang för att berätta, svara på frågor och sprida entusiasm.
Vi kommer ge dig all kunskap du behöver om druvorna vi odlar, vår filosofi i vingården och valen vi ställs för inne i vineriet. Gårdens vinmakare finns alltid nära till hands för dina egna frågor.
Omfattning: Extratjänst vid behov
Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Det går tyvärr ingen lokaltrafik till Ästad Vingård. Körkort och egen tillgång till bil är därför nästintill ett krav för tjänsten.
På Ästad Vingård odlar vi ekologiska druvor sedan 2011 och gör våra egna viner. Druvorna odlas på en inlandsodling i Ästad och en kustodling i Morup. Den största delen av skörden gör vi mousserande vin av, enligt traditionell metod med andrajäsning på flaska.
Sök tjänsten genom att fylla i formuläret och skicka in!
Frågor? Kontakta Edvin Elghag, hotellchef
edvin@astadvingard.se