Ledig tjänst – Sommelier - Ästad Vingård Ledig tjänst – Sommelier - Ästad Vingård

Sommelier och guide

Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård! I den här tjänsten får du använda dina kunskaper för att guida nyfikna gäster på vingårdsvandringar. Ute bland vinstockarna och vidare in i vinkällaren och vineriet. Efteråt håller du i vinprovningar med gårdens eget vin.

Läs mer om vingårdsvandring Läs mer om vinprovning

Vem är du?

Du är utbildad sommelier med ett stort och levande intresse för vin. Kanske har du arbetat som någon form av guide tidigare? Du har i alla fall stor talang för att berätta, svara på frågor och sprida entusiasm i grupper.

Vi kommer ge dig all kunskap du behöver om druvan Solaris, vår filosofi i vingården och valen vi ställs för inne i vineriet. Gårdens vinmakare finns alltid nära till hands för dina egna frågor.

Fakta

Omfattning: Deltid. Schemaläggning med arbetstid både vardagar och helg.
Anställningsform: Tillsvidare
Start: Omgående
Lön: Timlön enligt kollektivavtal.

Det går tyvärr ingen lokaltrafik till Ästad Vingård. Körkort och egen tillgång till bil är därför nästintill ett krav för tjänsten.

Om Ästad Vingård

På Ästad Vingård odlar vi ekologiska druvor sedan 2011 och gör våra egna viner. Vi har cirka 40.000 stockar av druvan Solaris, samt några experiment med Chardonnay och Pinot Noir. Druvorna odlas på en inlandsodling i Ästad och en kustodling i Morup. Den största delen av skörden gör vi mousserande vin av, enligt traditionell metod med andrajäsning på flaska.

SÖK TJÄNSTEN

Känns allt glasklart eller har du några frågor? Hör av dig till Linda som ansvarar för våra vinaktiviteter. Hoppas vi ses!

Linda Petersson
linda@astadvingard.se

BOKA ONLINE