fbpx

smaka på våra viner

vinprovningar

prova våra viner

Kom och prova vårt halländska vin! Vi håller vinprovningar med flera olika teman i 3- eller 5-glasprovningar, där minst ett av vinerna kommer från vår egen odling. Om du är van vid vinprovningar eller om du är nybörjare spelar mindre roll. För vinprovning handlar egentligen bara om att smaka och uppleva. Provningarna leds av Ästads egna sommelierer som berättar mer om vinerna och deras stil.

BOKA

Viner från Ästad Vingård

VÄLJ ETT TEMA ELLER BLI ÖVERRASKAD

Prova hur vår halländska Solaris står sig mot liknande viner från norra Europa. Eller sjunk ner i fåtöljen med några glas rött framför dig, kanske tillsammans med några bitar ost och charkuterier. Vi har flera olika teman du kan välja mellan, eller så skapar vi en unik provning för ditt sällskap. Du kan även få en blindprovning där du ska para ihop vinerna i glasen med olika beskrivningar.

Det viktigaste är att ha kul och att lära sig nåt nytt. Och det är aldrig för sent att öva upp sitt smaksinne.

BOKA

VINPROVNING

FR. 125 KR/PERS.
Om du är van vid vinprovningar eller om du är novis, spelar egentligen mindre roll. För vinprovning bygger i stor utsträckning på sunt förnuft – stanna upp ett tag och koncentrera dig på hur vinet påverkar dina sinnen – och upptäck på så sätt din egen smak.

Våra vinprovningar leds av någon av vingårdens sommelierer och i dessa tre olika provningar är det alltid ett glas av gårdens egna vin. De övriga glasen i 3 och 5-glasprovningen varierar från gång till gång.

Provning av:
1 glas vin, 125 kr/pers. (minimipris 1.000 kr/grupp)
Går att boka utan minimumpris klockan 15:00
3 glas vin, 325 kr/pers. (minimipris 2.600 kr/grupp)
Går att boka utan minimumpris klockan 15:00
5 glas vin, 475 kr/pers. (minimipris 3.800 kr/grupp)

BOKA

VINPROVARTÄVLING

345 KR/PERS.
En snabb och spännande tävling. På kort tid skall fyra viner smakas av och paras ihop med fyra beskrivningar. Här gäller det att ha smaklökarna på topp och alla sinnen öppna.

Denna aktivitet är perfekt om man vill ha många upplevelser och stor dramatik på kort tid. Tänk på att man givetvis kan få guldstjärna i kanten om man, i slutet, vågar sig på en
gissning om ursprung och druva!

Aktiviteten tar ungefär 45 minuter.

Ingen av vinerna är här vårt egna vin från
gården.

345 kr/pers. (minimipris är beloppet för 8 personer, 2.760 kr/grupp)

BOKA

Vinprovning av mousserande viner

fr 335 KR/PERS.

Med fokus på bubblor!

Här på Ästad har vi ett stort intresse för
mousserande vin i alla dess former. Här får man möjlighet att prova olika sorters mousserande och man får även lära sig om metoderna bakom. Orsaken till vårt enorma intresse för bubbel är så klart för att vi själva siktar in oss på att göra ett riktigt bra mousserande vin. Nu har vi äntligen fått klart vårt egna mousserande vin och givetvis är det vinet med som ett av glasen på denna provning!

Här får man möjlighet att prova olika sorters mousserande viner.

Provning av:
3 glas vin, 335 kr/pers. (minimipris 2.680 kr/grupp)
5 glas vin, 555 kr/pers. (minimipris 4.440 kr/grupp)

BOKA

Ost & vinprovning,

385 KR/PERS.

Tre ostar & tre viner

Ost och vin kan man aldrig få för mycket utav och i den här provningen får man nu äntligen chansen att reda ut det hela – vad passar till vad? Alla deltagare får varsin ostbricka med tre vitt skilda ostar och till det skall man då prova tre olika viner för att lista ut den bästa matchningen.

3 ostar och glas vin, 385 kr/pers. (minimipris 3.080 kr/grupp)

Denna provning behövs bokas en vecka i
förväg.

BOKA

Boka vinprovning

Boka en vinprovning

Är du intresserad av att boka en vinprovning? Kontakta oss på info@astadvingard.se alternativt på 0340-46061.

TILL VÅR ONLINEBOKNING