Vinprovningar på Ästad Vingård

Välkommen till Ästad Vingård i Halland för att prova exklusiva viner från världens alla hörn, och från vår alldeles egna vinodling så klart. Vi erbjuder vinprovningar med flera olika teman som du kan läsa mer om nedan.

terrific wine winemakers day 2018

7 april

Ett riktigt säkert vårtecken är när det börjar dra ihop sig för ytterligare en omgång vinmakare här på Ästad Vingård, en tradition som vi verkligen gillar! Dagen arrangeras, precis som tidigare år, med Terrific Wines och även denna gång kan vi utlova fantastiska viner och intressanta seminarium.

Det är ett fullspäckat schema och platserna på provningarna brukar gå åt som smör, så spika datumet, boka busspaketet från Varberg och låt oss ta hand om dig hela dagen, tillsammans med dagens huvudpersoner – vinmakarna!

BOKA    LÄS MER

 

VINPROVNING
FR. 95 KR/PERS.

Om du är van vid vinprovningar eller om du är novis, spelar egentligen mindre roll. För
vinprovning bygger i stor utsträckning på sunt förnuft – stanna upp ett tag och koncentrera dig på hur vinet påverkar dina sinnen – och upptäck på så sätt din egen smak. Våra vinprovningar leds av någon av vingårdens vinmakare.

Provning av:
1 glas vin, 100 kr/pers. 
3 glas vin, 285 kr/pers.
5 glas vin, 475 kr/pers.

BOKA

VINPROVARTÄVLING
285 KR/PERS.

En snabb och spännande tävling. På kort tid skall fyra viner smakas av och paras ihop med fyra beskrivningar. Här gäller det att ha smaklökarna på topp och alla sinnen öppna.

Denna aktivitet är perfekt om man vill ha många upplevelser och stor dramatik på kort tid. Tänk på att man givetvis kan få guldstjärna i kanten om man, i slutet, vågar sig på en
gissning om ursprung och druva!

Aktiviteten tar ungefär 45 minuter.

Ingen av vinerna är här vårt egna vin från
gården.

285 kr/pers. (minimipris är beloppet för 6 personer, 1.710 kr/grupp)

BOKA

Vinprovning av mousserande viner

fr 335 KR/PERS.

Med fokus på bubblor!

Här på Ästad har vi ett stort intresse för
mousserande vin i alla dess former. Här får man möjlighet att prova olika sorters mousserande och man får även lära sig om metoderna bakom. Orsaken till vårt enorma intresse för bubbel är så klart för att vi själva siktar in oss på att göra ett riktigt bra mousserande vin. Nu har vi äntligen fått klart vårt egna mousserande vin och givetvis är det vinet med som ett av glasen på denna provning!

Här får man möjlighet att prova olika sorters mousserande viner.

Provning av:
3 glas vin, 335 kr/pers. (minimipris 2.010 kr/grupp)
5 glas vin, 555 kr/pers. (minimipris 3.330 kr/grupp)

BOKA

Vinprovning av röda viner

285 KR/PERS.

Tre kända rödvinsregioner!

På den här provningen koncentrerar vi oss fullt ut på röda viner och då främst på viner från kända rödvinsregioner. Man kommer att få en genomgång i platsens betydelse för slutprodukten samt möjligheten att prova viner typiska för sin härkomst!

I denna provning ingår inga viner från gården.

3 glas vin, 285 kr/pers. (minimipris 1.710 kr/grupp)

BOKA

Ost & vinprovning,

385 KR/PERS.

Tre ostar & tre viner

Ost och vin kan man aldrig få för mycket utav och i den här provningen får man nu äntligen chansen att reda ut det hela – vad passar till vad? Alla deltagare får varsin ostbricka med tre vitt skilda ostar och till det skall man då prova tre olika viner för att lista ut den bästa matchningen.

3 ostar och glas vin, 385 kr/pers. (minimipris 2.310 kr/grupp)

Denna provning behövs bokas en vecka i
förväg.

BOKA